Wennen bij de kinderdagopvang (0 – 4 jaar)

Wennen bij de kinderdagopvang (0 – 4 jaar)

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je kind graag even rustig komt kennismaken, voordat de kinderdagopvang (de opvang van nul- tot vierjarigen) start. Kinderen zijn daarom van harte welkom om een ochtend of middag te komen wennen.

Opbouwen (zelf)vertrouwen

Bij het wennen komt een kind gezellig een dagdeel op de opvanglocatie. Na een rustige overdracht kan de ouder/verzorger vertrekken. Het kind krijgt nu de tijd en ruimte om te wennen aan de opvang. Wij zijn nabij terwijl het kind zijn nieuwe omgeving ervaart.

Zo bouwt het kind (zelf)vertrouwen op en krijgen ouder en kind een eerste beeld bij een dag op de opvang.

Wennen bij de kinderopvang
Wennen bij de kinderopvang

Extra wennen

Zien ouders/verzorgers of een pedagogisch medewerker dat het prettig is voor het kind om nog een keer te komen wennen, dan kan in overleg met de medewerkers van de betreffende locatie een extra ochtend of middag worden ingepland. Voorop staat dat zowel ouder/verzorger als kind met een fijn en gerust gevoel starten met de opvang. Hier helpen we graag bij.

Overeenkomst

Het wennen is pas mogelijk als de overeenkomst ondertekend is. Zonder een overeenkomst is wennen niet toegestaan. Omdat het wen-kind meetelt in de groep, kan het voorkomen dat we niet op elk gewenst moment plek hebben. Daarom wordt het wen-moment in overleg met de ouder en een medewerker van de locatie gepland.

Maak een afspraak

Op zoek naar een kinderopvang in de regio Zwijndrecht? U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking. Neem contact met ons op door te bellen of ons formulier in te vullen.