Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag

Misschien krijg je binnenkort een nieuwe baan en verandert jouw inkomen. Of passen opa en oma meer op, waardoor je minder kinderopvang nodig hebt. Of breng je een broertje of zusje naar de opvang. Check in dat geval je aanvraaggegevens en geef wijzigingen door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Want zo ontvang je de toeslag waar je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig.

Wist je dat…

… de kinderopvangtoeslag die je maandelijks ontvangt een voorschot is?
… dit betekent dat de toeslag gebaseerd is op een schatting van hoe jouw situatie er dat jaar uitziet? En dat de hoogte van het voorschot kan veranderen als er iets verandert?
… het daarom belangrijk is om veranderingen in jouw situatie, zoals in het inkomen of het aantal opvanguren, meteen door te geven aan Belastingdienst/Toeslagen?
… je jouw gegevens gemakkelijk checkt en wijzigt via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag?
… na afloop van het jaar definitief berekend wordt op hoeveel toeslag je daadwerkelijk recht had?
Tip: Heb je een wisselend inkomen of een wisselend aantal opvanguren? Zet dan voor elk kwartaal een reminder in je agenda om je gegevens te checken en zo nodig meteen aan te passen.

Kijk voor meer informatie op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag of bekijk de pdf met uitleg over de kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag
Kinderopvangtoeslag

Download de app Kinderopvangtoeslag

Met de app Kinderopvangtoeslag geef je eenvoudig wijzigingen door aan de Belastingdienst. Ook ontvang je via deze app signalen, bijvoorbeeld als de kinderopvangtoeslag waarschijnlijk niet meer klopt. Dit als herinnering om een eventuele wijziging door te geven, wat je direct kunt doen via de app. Lees er hier meer over. Of download de app in de Google Play Store of in de Apple App Store.

Persoonlijke begeleiding bij Kinderopvangtoeslag

Wil je hulp bij het aanvragen, wijzigen of stopzetten van de kinderopvangtoeslag? Als de kans groot is dat je veel kinderopvangtoeslag moet terugbetalen, kan de Belastingdienst je helpen bij het doorgeven van wijzigingen voor de toeslag. Meld je hiervoor aan door ons een e-mail te sturen. Je ontvangt dan een formulier van ons, waarmee je ons toestemming geeft om je gegevens door te geven aan de Belastingdienst. Zij nemen dan contact met je op om te bekijken hoe ze kunnen helpen.

Belastingtelefoon

Heb je wel een vraag, maar vind je persoonlijke begeleiding niet nodig? Dan kun je met je vragen terecht bij de BelastingTelefoon, via 0800-0543.

Maak een afspraak

Op zoek naar een kinderopvang in de regio Zwijndrecht? U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking. Neem contact met ons op door te bellen of ons formulier in te vullen.