Kinderdagverblijf Zwijndrecht

Het beste voor uw kind

Wanneer u op zoek bent naar een kinderdagverblijf, dan zoekt u het beste voor uw kind. Een logische gedachte, vinden wij. U wilt tenslotte uw kind met een gerust hart achter kunnen laten wanneer u naar uw werk gaat.

Kom daarom gerust samen met uw kind eens kennismaken en proef de sfeer.

De eerste levensjaren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Ontdekken, beleven, ervaren, leren en experimenteren staan daarom bij ons centraal. Op deze manier ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen. Uw kind wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen, grenzen te verkennen, vrienden te maken, samen te spelen en vooral om veel lol te maken.

Onze pedagogisch medewerkers weten jouw kind uit te dagen om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken. (Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen terecht bij onze gezellige en huiselijke kinderopvang)

Kinderdagverblijf Step by Step
Kinderdagverblijf Step by Step

Pedagogische visie

Bij Kindcentrum Step by Step willen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de basis van de ontwikkeling van het kind, met ruime aandacht voor het welbevinden en de ontwikkeling van het kind. Wij bieden ieder kind de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen en te kunnen groeien op zijn eigen tempo. Vanuit ons holistische visie zien wij het kind als geheel. Ons uitgangspunt is dat ieder kind van belang is, zijn eigen talenten heeft en uniek is. Deze te ontwikkelen door ons breed activiteiten aanbod. Het kind staat bij ons centraal.

Kwalitatief goede kinderopvang is belangrijk voor kinderen, ouders en de maatschappij. Ouders kunnen zonder zorgen naar het werk en dragen zo bij aan de maatschappij en economie. Kinderen komen op hun beurt in een omgeving die in het verlengde ligt van thuis en die extra mogelijkheden biedt tot ontwikkeling. Hierdoor profiteert de maatschappij op zowel economisch (arbeidsparticipatie) als op het sociale vlak, ook kijkend naar de toekomst van onze maatschappij; de kinderen.

Om bij te dragen aan een optimale ontwikkeling en de talenten te ontdekken bieden wij een breed activiteiten aanbod. Onze activiteiten zijn afgestemd op de verschillende leeftijden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen kennis maken met: kunst, cultuur, sport en natuur. Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat kinderen vaardigheden meekrijgen die zij in de toekomst nodig hebben, kinderen groeien op in een voortdurende samenleving. De kinderen zijn de maatschappij in de toekomst.

Onze missie

Kindcentrum Step by Step is een professionele particuliere kinderopvang. Wij bieden verantwoorde kinderopvang aan in een veilige, geborgen en vertrouwde omgeving, waarin de kinderen zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zich welkom voelen bij op ons kinderdagverblijf ongeacht de diverse achtergronden in het breedste zin van het woord.

Kindcentrum Step by Step is een smeltkroes van diverse culturele achtergronden en een verrijking voor ieder individu. Bij Kindcentrum Step by Step leren wij van elkaar en groeien wij met elkaar. Wij vinden kinderen het kostbaarste bezit dat een mens in zijn hele leven kan hebben. Wij werken met vakkundige professionals, die passie en met intrinsieke motivatie met kinderen werken. Door kinderen spelenderwijs uit te dagen worden ze gestimuleerd om hun persoonlijke competenties op de diverse ontwikkelingsgebieden uit te breiden. Hierbij gaat het om sociale en om persoonlijke competenties.

Kinderdagverblijf Step by Step

Maak een afspraak

Op zoek naar een kinderopvang in de regio Zwijndrecht? U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking. Neem contact met ons op door te bellen of ons formulier in te vullen.