Activiteiten

Er wordt een gevarieerd programma aangeboden met o.a. sport, natuur- en muzikale activiteiten. Bij binnenkomst kiest je kind samen met een pedagogisch medewerker aan welke activiteiten hij/zij graag mee wil doen. Daarnaast blijft er uiteraard ook ruimte voor eigen initiatieven van de kinderen.

Muziek: Onze visie op muziek

Samen zingen en muziek maken, wat is er leuker dan dat? Samen muziek maken of ervaren heeft een positieve invloed op de groepssfeer; het versterkt de interactie tussen kinderen onderling, maar ook tussen het kind en de pedagogisch medewerker.

Naast het enorme plezier wat kinderen beleven aan het luisteren en maken van muziek, heeft muziek een positieve invloed op de ontwikkeling van het jonge brein. Op o.a. sociaal- emotioneel, motorisch en zintuiglijk vlak worden verbindingen gelegd in de hersenen die een belangrijke basis vormen om andere vaardigheden te leren.

Natuur: Onze visie op natuur

Er is een hoop te ontdekken in onze eigen omgeving. De natuur kan ons veel nieuwe dingen laten zien en leren. Maar hiervoor moeten we weten hoe we moeten kijken om het te kunnen zien.

En dat is wat we willen overbrengen: bewust leren kijken naar die omgeving door de natuur zelf te ontdekken. Dit doen we veel buiten. We vinden buiten spelen en ontdekken gezond en laten zien dat het vooral ook erg leuk is. Kinderen die buitenspelen in een natuurlijke omgeving kunnen hun energie kwijt, maken plezier en komen tot rust. Kijken en zelf ervaren om het te kunnen zien … er is nog zoveel te ontdekken!

Sport: Onze visie op sport en bewegen

Genoeg en gevarieerd bewegen op jonge leeftijd, draagt bij aan de ontwikkeling van allerlei vaardigheden. Door te bewegen oefent je kind de motoriek en traint de spieren. Dat klinkt allemaal erg logisch, maar wist je ook dat beweging óók werkt aan je verstandelijke functies? Hetzelfde onderdeel in het brein is hierbij actief.

Het is natuurlijk leuk dat je door het samen bewegen en sporten je nog meer met elkaar verbonden kunt voelen. Je ervaart bijvoorbeeld dat samenwerken je verder kan brengen. De kans is groot dat je succeservaringen op doet en dat kan weer een positieve uitwerking hebben op je zelfvertrouwen. Allemaal redenen waarom wij zo van samen bewegen houden!

Activiteiten Kindcentrum Step by Step

Maak een afspraak

Op zoek naar een kinderopvang in de regio Zwijndrecht? U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking. Neem contact met ons op door te bellen of ons formulier in te vullen.